Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Masové kuličky v zeleninové omáčce

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 80
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, bobkový list, rozmarýn, tymián

Energetická hodnota celkem: 5944 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 121, SAFA (g): 23, Cukry (g): 69, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 15

Energetická hodnota na 1 porci: 1486 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 13.3, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 5.8, Cukry (g): 17.3, Vláknina (g): 6.5, Sůl (g): 3.8

Postup přípravy

Zeleninu očistíme a nakrájíme na libovolně velké kousky. Ve větším kastrolu osmahneme nejprve cibuli, poté přidáme nakrájenou mrkev, celer a na plátky nakrájené tři stroužky česneku. Zeleninu zvolna restujeme, po chvíli přidáme koření a protlak. Poté podlijeme vývarem a přidáme rajčatové pyré. Vaříme na mírném plameni. Připravíme si masové kuličky. Celozrnné pečivo zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Maso nameleme a přidáme k rozmočenému pečivu, přidáme vejce, sůl, pepř a tymián a ručně propracujeme. Ze směsi tvarujeme malé kuličky a přidáme do omáčky. Dusíme pod pokličkou cca 45-60 minut. Omáčku dochutíme dle potřeby solí, pepřem a případně citronovou šťávou. Před podáváním můžeme posypat čerstvou petrželkou. Podáváme s bulgurem, rýží nebo bramborovou kaší.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 11. 2019 20:38
Vypadá to pěkně, dělám masové kuličky, dovnitř kostičku sýru a namáčíme do rajské v mističce. je to také dobré ale tu vaší také udělám.
07. 11. 2019 14:48
Hanka Malkova: to byla spíš poznámka pro začínající kuchařky :-)
07. 11. 2019 11:55
martashi: Zhnědnout asi není úplně správná terminologie, spíš jsem myslela pozvolna restovat - změním to v postupu, děkuji za upozornění :-)
04. 11. 2019 19:02
Něco na styl rajské, to mám ráda.
04. 11. 2019 14:25
Česnek bych moc hnědnout nenechala mohl by zhořknout.

Naši partneři