Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mangový cheesecake do skleničky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

vanilka

Energetická hodnota celkem: 3558 kJ

Bílkoviny (g): 45, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 121, SAFA (g): 4, Cukry (g): 83, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 890 kJ

Bílkoviny (g): 11.3, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 1, Cukry (g): 20.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Mango oloupeme a rozmixujeme na pyré. Sušenky nadrtíme a smícháme s trochou mangového pyré (cca 80 g). Připravíme si krém. Tvaroh vyšleháme se žloutkem, ochutíme vanilkou a přidáme rozmixovaný banán a mangové pyré (cca 80 g), můžeme případně lehce přisladit. Z bílku si ušleháme sníh a opatrně vmícháme do krému. Do skleniček dáme nejdříve vrstvu sušenek, poté krém a dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 170 °C cca 25-30 minut, dokud není krém pevný. Dezert necháme vychladnout a připravíme si poslední vrstvu z manga. Zbylé mangové pyré (cca 200 g) dáme do hrnce a přidáme želatinu, můžeme přidat i kapku kokosového likéru nebo rumu. Pomalu zahříváme, aby se želatina rozpustila. Necháme lehce zchladnout, nalijeme na vychladlý dezert a necháme v lednici ztuhnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři