Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečné skořicové bochánky

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 35
  • STOB recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice hmotnost hotového pokrmu 180 g celkem cca 24 kusů - 1 kus cca 7,5 g

Energetická hodnota celkem: 2937 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 30, Sacharidy (g): 84, SAFA (g): 5, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 24, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 294 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 8.4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.3, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rozinky předem namočíme (do vody nebo rumu) a necháme nabobtnat. Jablko oloupeme a nastrouháme. Vločky a ořechy rozmixujeme a promícháme se skořicí. Přidáme nastrouhané jablko a pokrájené nebo rozmixované rozinky. Připravíme těsto, ze kterého tvarujeme bochánky, dáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 170 °C cca 30 minut.

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 11. 2019 18:07
Také zkusím, dík za recept.
26. 11. 2019 14:39
Dnes jsem vyzkoušela. Umlela jsem vše na masovém mlýnku, místo čekankového sirupu jsem dala trochu medu. Těsto mi moc chutnalo i nepečené, určitě by z něj šly kujičky, ale nebylo by ( kvůli syrovému jablku ) na skladování. Při pečení nádherně vonělo. Šlo i do formiček, ale tvary nevypadaly moc vzhledně. Nakonec jsem dělala pomocí sáčku a nástavce s velkým otvorem na pečící papír pusinky a ty vypadaly i chutnaly dobře. Zmizely rychlostí světla :-).
25. 11. 2019 12:08
Já z vloček peču moc ráda a doma to chutná. Tohle zkusím a taky vyzkouším, jestli by to nešlo ( když je to rozmixované ) do jednoduchých formiček. A možná suroviny spíš umelu na masovém strojku. Dám vědět, jak jsem dopadla.
25. 11. 2019 11:21
To zkusím o víkendu.
25. 11. 2019 05:01
Tak to by nemuselo být špatné, i když z vloček moc nepeču, protože rodině vločkové korpusy nechutnají. Tady malé placičky by možná mohly projít....

Naši partneři