Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Halibut s italským rizotem a špenátem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, bílý pepř, citron

Energetická hodnota celkem: 8551 kJ

Bílkoviny (g): 167, Tuky (g): 50, Sacharidy (g): 233, SAFA (g): 20, Cukry (g): 17, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 2138 kJ

Bílkoviny (g): 41.8, Tuky (g): 12.5, Sacharidy (g): 58.3, SAFA (g): 5, Cukry (g): 4.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 2.3

Postup přípravy

Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme. Zvolna orestujeme na troše oleje, po chvíli přidáme rýži a ještě chvíli restujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit. Poté přidáme zeleninový vývar a pomalu vaříme za pravidelného přilévání vývaru do měkka (cca 20 minut). Před servírováním přidáme nastrouhaný parmezán a promícháme, dle chuti případně dosolíme. Na pánvi si na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájený česnek, po chvíli přidáme čerstvý omytý špenát a necháme jen lehce zavadnout, dle chuti osolíme (část špenátu můžeme vmíchat přímo do rizota). Rybu nakrájíme na jednotlivé porce, očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce osolíme a opepříme a opečeme na troše oleje na pánvi, z každé strany cca 2-3 minuty (dle velikosti), aby zůstala ryba šťavnatá. Před podáváním pokapeme dle chuti citronovou šťávou.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

22. 03. 2019 08:30
Doufám , že seženu toho halibuta a vyzkouším. Ryby mám ráda , ale tuhle jsem ještě neměla
19. 03. 2019 19:56
Někde jsem slyšela, že ryba by se neměla kombinovat se špenátem nebo brokolicí, že to brání vstřebávání jódu z mořských ryb do organismu....
19. 03. 2019 17:36
Mám v mrazáku pstruhy, do obchodu daleko, špenát jsem teprve zasela. Příště nakoupím jinak.
18. 03. 2019 15:10
To určitě vyzkouším. Ale o druhu ryby rozhodnu v sobotu na nákupu. Budu mít Přemečka a ten ryby rád, ale musím dát pozor na kosti. Asi bude candát.
18. 03. 2019 10:58
Sice to vypadá skvěle a není to složité, ale asi nevyzkouším nebo že by?
18. 03. 2019 08:05
To musí být výborné !Halibuta jsem zatím jedla jen uzeného.Určitě recept vyzkouším.
18. 03. 2019 06:07
Vypadá to skvěle :-).
18. 03. 2019 00:21
Dobrota :-)

Naši partneři