Kategorie receptů
- Autor: Martin Pavek
- Doba přípravy (min.): 15
- STOB recept
- Porce: 2.00
Recept byl certifikován logem Vím, co jím. www.vimcojim.cz
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Meloun vodní (červený) | 70 |
Polníček | 50 |
Olej olivový | 10 |
Mozzarella 45% | 100 |
Rajčata cherry | 80 |
Ocet Balsamico | 10 |
Dýňová semínka (nesolená) | 10 |
Dochucovadla:
bazalka, sůl
Energetická hodnota celkem: 1892 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 33,
Sacharidy (g): 15,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 10,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 946 kJ
Bílkoviny (g): 11.5, Tuky (g): 16.5, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 7.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Meloun očistíme a nakrájíme na menší kousky, cherry rajčata omyjeme a překrojíme napůl, přidáme mix salátů (například polníček a mladý špenát), zakápneme olivovým olejem, octem a přidáme natrhanou bazalku, dle chuti dosolíme a vše lehce promícháme. Před servírováním přidáme do salátu kuličky mozzarelly a posypeme dýňovými semínky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.