Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rajská omáčka s hovězím masem

Zpět
  • Autor: olivaoliva
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

cukr, sůl, může být i špetka skořice.

Energetická hodnota celkem: 2378 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 104, SAFA (g): 2, Cukry (g): 57, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 595 kJ

Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 3, Sacharidy (g): 26, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 14.3, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Najemno nasekaná cibulka se zpění na 1 lžíci olivového oleje. Přidá se 250 g rajského protlaku, orestuje a zalije 1,2 l studeného hovězího vývaru. Přidají se 3 najemno nasekaná oloupaná rajčata a provaří se. Zahustí se 2 lžícemi hladké mouky rozmíchané v části ještě studeného vývaru a vaří se dalších 20 minut. Dochutí se cukrem, popřípadě solí. Pak se zcedí a sní s masem které se vařilo ve vývaru. Vývar: 1,5 l vody se osolí (jde především o dobré maso, kdyby měl být dobrý vývar dá se maso do studené vody) a přivede do varu. Vloží se 750 g hovězího masa (přední, plec, zadní ...), 5 kuliček pepře a 5 nového koření. Vaří se na mírném plameni/výkonu cca 3 hodiny. Natur bujon hovezi je v receptu proto, ze jsem v nabidce nenasla normalni domaci vyvar :(

Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 01. 2017 21:28
To je určitě počítáno bez masa jen omáčka
20. 11. 2016 22:19
Těch počet kj na jednu porci je počítáno i s masem?
24. 11. 2015 17:36
moc kalorii
04. 05. 2013 10:42
Dcera ji má ráda, jen bez masa, tak ji zkusím.

Naši partneři