Kategorie receptů
- Autor: pcmani
- Uživatelský recept
- Porce: 7.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule šalotka | 50 |
Olej řepkový | 10 |
Vejce celé (syrové) | 55 |
Kuřecí prsa bez kůže (syrová) | 500 |
Cizrna sterilovaná | 265 |
Mrkev | 200 |
Květák | 250 |
Strouhanka | 20 |
Dochucovadla:
koriandr, římský kmín, curry, kardamom,koriandr, bílý pepř
Energetická hodnota celkem: 5212 kJ
Bílkoviny (g): 151,
Tuky (g): 28,
Sacharidy (g): 94,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 745 kJ
Bílkoviny (g): 21.6, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 13.4, SAFA (g): 1.4, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.4
Postup přípravy
Květák a mrkev očistíme, nakrájíme a uvaříme do poloměkka. Slijeme a necháme vychladnout. Takto připravenou zeleninu umeleme s masem, přidáme nakrájenou šalotku vejce,, sůl, a koření. Vše promícháme a necháme chvíli odpočinout. Z těsta tvarujeme karbanátky, které postříkáme olejem. Pečeme v troubě na 180 stupňů na pečícím papíře dozlatova (cca 40 min. dle velikosti). příloha dle libosti
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.