Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Krémová cibulačka s pečeným česnekem a petrželkou

Zpět
  • Autor: Flora
  • Doba přípravy (min.): 30
  • STOB recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

černý pepř, tymián, petrželka

Energetická hodnota celkem: 1595 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 4, Cukry (g): 35, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 798 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

1. Oloupejte cibuli a česnek a obojí nasekejte najemno. 2. Rozehřejte olej v hluboké pánvi. 3. Začněte restováním cibulky a po přibližně 2 minutách přidejte i česnek (asi 4 minuty, bez toho, aby došlo k výrazné změně barvy). 4. Oddělte z pánve 2 polévkové lžíce cibule a česneku a ponechte stranou. 5. Do pánve přidejte mléko, tymián a bujon. 6. Přiveďte k varu, míchejte, dokud se bujon nerozpustí. 7. Poté za občasného míchání nechte 15 minut vařit na mírném ohni. 8. Nasekejte najemno petržel a 2 polévkové lžíce ponechte stranou. 9. Zbytek smíchejte v malé misce s 2 polévkovými lžícemi cibule a česneku, které jste odebrali z pánve, hořčicí a rostlinným tukem Flora pro.activ. 10. Ochuťte pepřem. 11. Sundejte polévku z ohně a vmíchejte připravenou směs. 12. Poté vše rozmixujte pomocí mixéru nebo kuchyňského robotu. 13. Rozdělte polévku na 2 porce do hlubokých talířů, ozdobte zbylou petrželí a okamžitě podávejte. 14. Podávejte s celozrnnou francouzskou bagetou. Tip: Výborná i podávaná zastudena.

Fotografie

Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 08. 2017 11:28
Můžu doporučit :)
18. 03. 2017 17:39
Krémové polévky mám moc ráda, určitě vyzkouším, díky za recept :-)
12. 05. 2016 19:13
Zajimavé dát ještě hořčici, beru si recept.

Naši partneři