Kategorie receptů
- Autor: Mfabianova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
K vytvoření tohohle receptu mě inspiroval předkrm podávaný v restauraci, kde jsme měli svatební hostinu, ale tam to byla jatýrka kachní a bylo to s opečeným toastem. Každopádně to byla ňamka, tak jsem chtěla doma udělat něco podobného :)
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr průměr | 10 |
Cibule | 138 |
Kuřecí játra Tesco | 380 |
Oleje (všechny druhy) | 12 |
Víno portské | 50 |
Mandle | 30 |
Omáčka sójová | 40 |
Hotová jíška tmavá Knorr | 10 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 3932 kJ
Bílkoviny (g): 81,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 4,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ
Bílkoviny (g): 20.3, Tuky (g): 10.3, Sacharidy (g): 13.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Na rozpáleném oleji nechám změknout na jemno nakrájenou cibulku, může být mírně do zlatova, ale ne úplně hnědá :). Chvíli před dokončením přidám orestovat mandle (nejradši dávám nakrájené na špalíčky, aby křupaly, ale přitom nebyly moc velké, záleží, jak to má kdo rád). Mezitím si nakrájím na menší kousky kuřecí játra a přidám je k osmažené cibulce s mandlemi. Orestuji maso, aby se zatáhly póry. Opepřím ( já poměrně dost, ale zase záleží, jak to kdo má rád). Přidám špetku cukru a nechám zkaramelizovat. Podliju portským vínem a sojovou omáčkou (používám japonskou Tamari). Osolím a nechám trochu zredukovat tekutinu. Pro lidi, kteří nepotřebují sosík nebo když to dělám jen s pečivem, je hotovo :). V případě, že chci víc omáčky, přidám a) trošku doma udělané jíšky nebo b) trošku hotové tmavé jíšky od Knorra, když jsem líná, což byl můj dnešní případ a vyskytuje se i v surovinách. Podáváme s rýží nebo s opečeným toastem. Množství je na 3-4 porce, u nás to byl oběd pro mě a synka a pro manžela oběd do krabičky na druhý den. Dcera játra nejí, tak měla smůlu a zbylo víc na nás ;) Množství surovin je odvážené kvůli koučinku, jinak všechno sázím od oka a podle chuti, takže s ním bez rozpaků experimentujte ;)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.