Kategorie receptů
- Autor: Elulenka
- Doba přípravy (min.): 90
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hrášek zelený sterilovaný | 40 |
Vejce celá průměr | 40 |
Okurky sterilované | 20 |
Celer - bulva | 40 |
Mrkev | 60 |
Brambory vařené | 250 |
Smetana zakysaná 15% | 50 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1642 kJ
Bílkoviny (g): 15,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 56,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 14,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 821 kJ
Bílkoviny (g): 7.5, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 28, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Brambory, mrkev a celer si den předem uvaříme vcelku ve slupce do měkka. Vodu slijeme a necháme zchládnout. 1 malé vejce uvaříme natvrdo. Uvařenou zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme hrášek, drobně nakrájené sterilované okurky a vajíčko. Přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a pořádně zamícháme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.