Kategorie receptů
- Autor: prochazkk
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 8.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 10 |
Hovězí maso zadní průměr | 550 |
Fazole | 250 |
Oleje (všechny druhy) | 15 |
Cibule | 50 |
Paprika červená | 80 |
Rajčata | 400 |
Rajčatová štáva | 100 |
Cukr průměr | 30 |
Čokoláda hořká 70 % kakaa průměr | 20 |
Dochucovadla:
chilli, římský kmín, cayenský pepř, sůl, čerstvý koriandr nebo petrželka
Energetická hodnota celkem: 9831 kJ
Bílkoviny (g): 165,
Tuky (g): 95,
Sacharidy (g): 210,
SAFA (g): 37,
Cukry (g): 81,
Vláknina (g): 51,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1229 kJ
Bílkoviny (g): 20.6, Tuky (g): 11.9, Sacharidy (g): 26.3, SAFA (g): 4.6, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 6.4, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Předem namočit fazole. Maso umlít nebo jemně nakrájet (0,5x0,5 cm). Na oleji osmahnout cibuli, pak zprudka opéci maso a nakrájenou papriku. Přidat rajčata (oloupaná nakrájet, nebo použít konzervu) a rajčatovou šťávu. Dolít vodou, aby bylo vše ponořené. Pomalu dusit. Když fazole změknou, tak ochutit česnekem, římským kmínem, cayenským pepřem, solí. vmíchat 2 kostičky hořké čokolády, až se rozpustí. Na talíři sypat chilli a koriandrem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.