Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Banánovo-ořechový chléb

Zpět
  • Autor: Apelu
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 10464 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 359, SAFA (g): 34, Cukry (g): 180, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 872 kJ

Bílkoviny (g): 3.7, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 29.9, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 15, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180°C (350°F, stupeň 4 u plynového spotřebiče). Vymažte formu na srnčí hřbet (3,5 x 7,5 palce; 8,5 x 19 cm). V míse smíchejte tuk, cukr a rozšlehané vejce (nemusí být). Přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Vidličkou si vedle rozmačkejte banány. Smíchejte všechny přísady, přidejte nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče, těsto přendejte do vymazané a vysypané formy a dejte do trouby, přibližně na 30 - 35 min. (dokud není povrch dozlatova vypečený). Navrch dávám půlky vlašských ořechů, na ozdobu.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

16. 02. 2013 20:59
chybí mi ta špaldová mouka zkusím je to zajímavé díky
14. 02. 2013 21:58
Manželka to taky doma peče, je to SUPER ! Dejte fotku :-) jestli vypadá tak jako děláme doma ...

Naši partneři