Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

tuňákové těstoviny

Zpět
  • Autor: birdhanka
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3487 kJ

Bílkoviny (g): 60, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 103, SAFA (g): 3, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1744 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.5

Postup přípravy

Přivedeme k varu vodu na těstoviny (u nerezového nádobí solíme až vroucí vodu). Do vody nepřidáváme žádné další ingredience. Žádný olej, máslo apod.! V hluboké pánvi rozpálíme olej (rozpálit ano, nikoliv přepálit) a přidáme nakrájený česnek. V té chvíli úplně ztlumíme oheň (aby se česnek nepřipálil – potom zhořkne) a necháme česnek pustit „šťávu“. Přidáme protlak, směs malinko naředíme a osladíme špetkou cukru. Přivedeme k varu a nasypeme sušené bylinky. Zamícháme a za moment přidáme tuňáka (včetně oleje z konzervy). Na středním ohni lehce rozdělíme větší kusy masa, přidáme sůl a pepř. Nakrájíme si čerstvou bazalku a vmícháme jí do směsi (pokud se vám zdá moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin). Uvařené těstoviny nasypeme do pánve, proházíme s omáčkou a podáváme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři