Kategorie receptů
- Autor: birdhanka
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tuňák ve vlastní šťávě | 180 |
Česnek | 15 |
Rajský protlak | 200 |
Těstoviny (uvařené) | 200 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Energetická hodnota celkem: 3487 kJ
Bílkoviny (g): 60,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 103,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 31,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 1744 kJ
Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 10.5, Sacharidy (g): 51.5, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 15.5, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 2.5
Postup přípravy
Přivedeme k varu vodu na těstoviny (u nerezového nádobí solíme až vroucí vodu). Do vody nepřidáváme žádné další ingredience. Žádný olej, máslo apod.! V hluboké pánvi rozpálíme olej (rozpálit ano, nikoliv přepálit) a přidáme nakrájený česnek. V té chvíli úplně ztlumíme oheň (aby se česnek nepřipálil – potom zhořkne) a necháme česnek pustit „šťávu“. Přidáme protlak, směs malinko naředíme a osladíme špetkou cukru. Přivedeme k varu a nasypeme sušené bylinky. Zamícháme a za moment přidáme tuňáka (včetně oleje z konzervy). Na středním ohni lehce rozdělíme větší kusy masa, přidáme sůl a pepř. Nakrájíme si čerstvou bazalku a vmícháme jí do směsi (pokud se vám zdá moc hustá, přidejte trochu vody z těstovin). Uvařené těstoviny nasypeme do pánve, proházíme s omáčkou a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.