Kategorie receptů
- Autor: guttenovar
- Doba přípravy (min.): 80
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí kližka | 800 |
Cibule | 300 |
Houby čerstvé průměr | 100 |
Olej olivový | 10 |
Mouka pšeničná hladká | 60 |
Rajský protlak | 190 |
Česnek | 20 |
Dochucovadla:
sladká paprika, kmín, pepř, sůl
Energetická hodnota celkem: 7685 kJ
Bílkoviny (g): 189,
Tuky (g): 61,
Sacharidy (g): 123,
SAFA (g): 24,
Cukry (g): 47,
Vláknina (g): 22,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ
Bílkoviny (g): 47.3, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 30.8, SAFA (g): 6, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 5.5, Sůl (g): 0.8
Postup přípravy
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Zaprášíme ji mletou paprikou, přidáme hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvýšíme plamen a všechnu šťávu vydusíme do tuku. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promícháme, guláš povaříme, aby houby změkly, a na závěr ho dochutíme solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.