Kategorie receptů
- Autor: venita
- Doba přípravy (min.): 120
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 140 |
Olej olivový | 20 |
Houby sušené průměr | 25 |
Vepřová kýta | 500 |
Česnek | 10 |
Dochucovadla:
Sůl, pepř. drcený kmín
Energetická hodnota celkem: 4397 kJ
Bílkoviny (g): 111,
Tuky (g): 56,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 19,
Cukry (g): 13,
Vláknina (g): 14,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 879 kJ
Bílkoviny (g): 22.2, Tuky (g): 11.2, Sacharidy (g): 5.2, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Nejprve si tak 2 hodiny před vařením namočíme sušené houby do studené vody a necháme změknout. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme stranou. Cibuli nakrájíme na drobno a houby pokrájíme na menší kousky. Vodu z hub nevylíváme, ale ponecháme na podlití. Na 2 lžících kvalitního oleje zprudka orestujeme maso, které vyjmeme a dáme na talíř. Přikryjeme alobalem a dáme do tepla. Nejlépe do horkovzdušné trouby vyhřáté na 50C. Ve výpeku osmahneme cibulku, přidáme houby a podlijeme vodou z hub. Dusíme a zlehka podléváme. Lehce ochutíme solí, pepřem, drceným kmínem a přidáme rozdrcený česnek. Asi po 45 minutách dušení přidáme plátky masa a dusíme ještě tak 45 minut dokud není maso měkké a cibule rozpuštěná. Zlehka podléváme, aby se nám vytvořila polohustá šťáva. Podáváme nejlépe s rýží nebo kuskusem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.