Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zdravé burgery

Zpět
  • Autor: Kozalina
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 10.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka a/nebo provensálské koření, sůl a pepř dle chuti

Energetická hodnota celkem: 5110 kJ

Bílkoviny (g): 81, Tuky (g): 70, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 30, Cukry (g): 21, Vláknina (g): 10, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 511 kJ

Bílkoviny (g): 8.1, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.1, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Vločky namočíme do půl šálku teplé vody, mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme, cibuli najemno nakrájíme. Do mísy k mletému masu přidáme vločky, mrkev, cibuli, prolisovaný česnek, vejce a koření a poctivě promícháme. Směs pak v cca 1-2cm silné vrstvě rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Pečeme cca 30 minut. Upečený plát necháme lehce zchladnout a krájíme na porce odpovídající našemu hladu. Hodí se do hamburgerů, ale i k bramborové kaši nebo rajské omáčce.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři