Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí guláš

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 180
  • Uživatelský recept
  • Porce: 9.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, kmín, sladká paprika, pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 12108 kJ

Bílkoviny (g): 232, Tuky (g): 121, Sacharidy (g): 204, SAFA (g): 33, Cukry (g): 93, Vláknina (g): 31, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1345 kJ

Bílkoviny (g): 25.8, Tuky (g): 13.4, Sacharidy (g): 22.7, SAFA (g): 3.7, Cukry (g): 10.3, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Cibuli pokrájíme na kostičky, maso odblaníme a pokrájíme na kostky, žampiony na plátky a papriku na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli s celým kmínem, až cibule zesklovatí. Maso okořeníme pepřem a sladkou paprikou(třeba i uzenou) - a přidáme k cibulce, orestujeme. Přidáme papriku a žampiony a také zarestujeme. Přidáme protlak, a opět restujeme. Podlijeme dobrým suchým červeným vínem, případně ještě trochou vody a dusíme do změknutí masa. Nakonec dochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou a solí. (Zahušťovat není potřeba, zelenina se rozvaří, a tak guláš zahustí sama). Podáváme klasicky s houskovým knedlíkem, nebo s domácím kváskovým chlebem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři