Kategorie receptů
- Autor: Tanein
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Štíhlé nudle | 150 |
Hovězí maso zadní průměr | 284 |
Rajčata | 220 |
Cuketa | 100 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 20 |
Špenát | 60 |
Rajský protlak | 100 |
Dochucovadla:
Indické koření - kari a garam masala. Česnek a zázvor. Sůl.
Energetická hodnota celkem: 3491 kJ
Bílkoviny (g): 79,
Tuky (g): 35,
Sacharidy (g): 45,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1164 kJ
Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 11.7, Sacharidy (g): 15, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 3.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Vychází z indického receptu. Dáme na silnější pánev olej a koření a česnek se zázvorem, opékáme a pak přidáme pokrájené maso na kousky, opékáme a pak zakryjeme poklicí a dusíme, dokud maso není měkké, podle potřeby přiléváme vodu. Mezitím si v mixéru rozmixujeme zeleninu (v originále pouze rajčata, já jsem si tam přidala i zbytek cukety a rajský protlak). Přidáme na pánev a vaříme asi 5 -10 minut. Pak dáme ještě čerstvý pokrájený špenát. Já jsem přidala i štíhlé nudle a vše asi ještě 5 minut dusila.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.