Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečené brambory s chřestem se smetanovou omáčkou

Zpět
  • Autor: 25566
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Petrželka

Energetická hodnota celkem: 8412 kJ

Bílkoviny (g): 74, Tuky (g): 104, Sacharidy (g): 187, SAFA (g): 70, Cukry (g): 36, Vláknina (g): 23, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1682 kJ

Bílkoviny (g): 14.8, Tuky (g): 20.8, Sacharidy (g): 37.4, SAFA (g): 14, Cukry (g): 7.2, Vláknina (g): 4.6, Sůl (g): 1.4

Postup přípravy

1. Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20-­25 min. v osolené vodě. Scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Chřest oloupeme, kon­ce pečlivě odřízneme. Výhonky vaříme v oso­lené vodě asi 8 min., scedíme a necháme oka­pat. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2. Vždy 3–4 výhonky chřestu ovineme šunkou. Anýz a mouku opražíme na másle. Zalijeme mlékem a smetanou a uvedeme do varu. Vmícháme sýr a necháme ho rozpustit, omáč­ku osolíme, opepříme a ochutíme muškátem. 3. Chřestové balíčky a brambory klademe ve vrstvách do zapékací formy. Zalijeme omáčkou a zapékáme 30 min. Posypeme petrželkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři