Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Hovězí na pepři

Zpět
  • Autor: Baall
  • Doba přípravy (min.): 160
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl - 3 lžičky, pepř mletý - 1,5 PL

Energetická hodnota celkem: 8747 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 172, Sacharidy (g): 30, SAFA (g): 53, Cukry (g): 18, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2187 kJ

Bílkoviny (g): 26.3, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 7.5, SAFA (g): 13.3, Cukry (g): 4.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Maso odblaníme, osolíme víc, než jsme zvyklí a obalíme v pepři. Sůl i pepř do masa dobře vmasírujeme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso prudce opečeme ze všech stran dohněda. Teplotu snížíme na minimum, přidáme 6ks celých oloupaných cibulí, přiklopíme pokličkou a dusíme v oleji 2 hodiny doměkka. Nepodléváme, ale maso pravidelně obracíme, v první půlhodince ho kontrolujeme po deseti minutách, následně maso i cibule pustí šťávu, takže kontrola stačí po 20-30 minutách. V závěru dušení, kdy se šťáva zredukuje, opět kontrolujeme a obracíme častěji. Hotové maso krájíme na plátky a podáváme se šťouchanými brambory, kaší, rýží. Na přílohu navrstvíme porci dušené cibule. Chceme-li více šťávy, podlijeme vývarem. Můžeme i použít jiné hovězí a nakrájet je na jednotlivé kousky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři