Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vepřové řízky naruby, zapečené s kyselým zelím, jablkem a bramborami

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, zázvor, červená paprika sladká

Energetická hodnota celkem: 12606 kJ

Bílkoviny (g): 202, Tuky (g): 137, Sacharidy (g): 228, SAFA (g): 43, Cukry (g): 46, Vláknina (g): 37, Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 2101 kJ

Bílkoviny (g): 33.7, Tuky (g): 22.8, Sacharidy (g): 38, SAFA (g): 7.2, Cukry (g): 7.7, Vláknina (g): 6.2, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme dle chuti a naklepeme, obalíme nejdříve ve strouhance, pak ve vejcích. Takto připravené maso z obou stran opečeme na oleji. Na dno zapékací nádoby rozprostřeme kyselé zelí a jedno jablko nakrájené na kousky, lehce podlijeme vodou. Na zelí rozprostřeme rozpůlené brambory (i se slupkou). Navrch rozložíme opečené maso. Na každý plátek masa položíme plátek uzeného nebo anglické slaniny. Úplně navrch dáme na kolečka pokrájenou cibuli a kousky červené papriky. Dáme zapéct asi na 60 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 02. 2015 14:27
Obrácené řízky dělávám, ale nikdy mě nenapadlo dát je na zelí. Zajímavá kombinace :-)
04. 02. 2015 11:56
:-)
04. 02. 2015 09:44
Normálka jsem doslala hlad.

Naši partneři