Kategorie receptů
- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory zimní | 150 |
Rajčata | 50 |
Okurka salátová | 100 |
Citrony | 10 |
Petržel - nať | 10 |
Cibule šalotka | 30 |
Vepřová kýta na řízky | 90 |
Energetická hodnota celkem: 1466 kJ
Bílkoviny (g): 21,
Tuky (g): 13,
Sacharidy (g): 37,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 9,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Omyté a osušené maso naklepeme, ochutíme grilovací směsí dle vlastního výběru. Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme jemně pokrájenou bílou část cibulky a nasekanou petrželku. Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme v chladu uležet. Do vychlazeného salátu vmícháme nakrájenou zelenou nať jarní cibulky. Na grilu opečeme z obou stran maso. Maso podáváme se salátem, obložené na plátky pokrájenou okurkou a výsečemi rajčat.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.