Kategorie receptů
- Autor: Majula
- Doba přípravy (min.): 20
- Porce: 1.00
1 stroužek česneku, 40 ml citr.šťávy, 1/2 lžičky sherry octa, 1/2 lžíce sójové om. KIKOMAN, 1/2 lžíce oliv.oleje, 1/2 lžičky ml.zázvoru, chilli, sůl 125 g filetu z lososa, 125 g špenátu, 1 jarní cibulka, čerstvá bazalka, 60 g těstovin tagliatelle
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|
Energetická hodnota celkem: 0 kJ
Bílkoviny (g): 0,
Tuky (g): 0,
Sacharidy (g): 0,
SAFA (g): 0,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Připravíme marinádu: česnek nastrouháme nebo nasekáme do 30 ml citr.šťávy, dochutíme sherry octem, soj.omáčkou, olejem, zázvorem a trochou chilli. Lososa opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Přelijeme marinádou a necháme alespoň 2 hod marinovat v lednici. Špenát očistíme a uvaříme buď ve troše osolené vody nebo na pařáčku tak 2 min. Necháme v sítu okapat. Lososa vyjmeme z marinády, okapeme, rozpálíme tef.pánev a opečeme ze všech stran. Přidáme špenát a prohřejeme. Těstoviny uvaříme, necháme okapat. Pak je promícháme s lososem, špenátem a jarní cibulkou. Pokrm dochutíme solí, pepřem a zbytkem citr.šťávy. Posypeme bazalkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.