Kategorie receptů
- Autor: Flora
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hořčice plnotučná průměr | 5 |
Bujón průměr (v suchém stavu) | 10 |
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku) | 500 |
Olej olivový | 5 |
Flora pro.activ | 20 |
Česnek | 15 |
Cibule | 150 |
Dochucovadla:
černý pepř, tymián, petrželka
Energetická hodnota celkem: 1595 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 43,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 35,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 798 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 2, Cukry (g): 17.5, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
1. Oloupejte cibuli a česnek a obojí nasekejte najemno. 2. Rozehřejte olej v hluboké pánvi. 3. Začněte restováním cibulky a po přibližně 2 minutách přidejte i česnek (asi 4 minuty, bez toho, aby došlo k výrazné změně barvy). 4. Oddělte z pánve 2 polévkové lžíce cibule a česneku a ponechte stranou. 5. Do pánve přidejte mléko, tymián a bujon. 6. Přiveďte k varu, míchejte, dokud se bujon nerozpustí. 7. Poté za občasného míchání nechte 15 minut vařit na mírném ohni. 8. Nasekejte najemno petržel a 2 polévkové lžíce ponechte stranou. 9. Zbytek smíchejte v malé misce s 2 polévkovými lžícemi cibule a česneku, které jste odebrali z pánve, hořčicí a rostlinným tukem Flora pro.activ. 10. Ochuťte pepřem. 11. Sundejte polévku z ohně a vmíchejte připravenou směs. 12. Poté vše rozmixujte pomocí mixéru nebo kuchyňského robotu. 13. Rozdělte polévku na 2 porce do hlubokých talířů, ozdobte zbylou petrželí a okamžitě podávejte. 14. Podávejte s celozrnnou francouzskou bagetou. Tip: Výborná i podávaná zastudena.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.