Kategorie receptů
- Autor: antoninpetras
- Doba přípravy (min.): 200
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 150 |
Celer bulva | 100 |
Tuřín | 150 |
Olej olivový | 30 |
Česnek | 50 |
Jehněčí kýta (syrová) | 1300 |
Dochucovadla:
Hlavička česneku, 3 velké větvičky rozmarýnu (či směs bylinek, např. ještě tymián, máta, bazalka, šalvěj,...), sůl, pepř, deci vína do marinády.
Energetická hodnota celkem: 9194 kJ
Bílkoviny (g): 269,
Tuky (g): 103,
Sacharidy (g): 46,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1532 kJ
Bílkoviny (g): 44.8, Tuky (g): 17.2, Sacharidy (g): 7.7, SAFA (g): 6, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Marinádu připravíme v mixeru z utřeného česneku, soli, pepře, oleje, bylinek a vína. Solí nešetřit. Rovnoměrně rozmažeme po kýtě prošpikované několika stroužky česneku. Položíme na sedlo z na půlkolečka nakrájené cibule, strouhaného celeru a hranolků z tuřínu. Necháme odležet v lednici 24 h. po vyjmutí pečeme v troubě na 140-150°C 3-4h do dosažení vnitřní teploty masa min. 80°C. Podáváme s chlebem či tuřínovou nebo bramborovou kaší.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.