Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mušle - Slávky jedlé

Zpět
  • Autor: antoninpetras
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, koriandr (nať), bobkový list.

Energetická hodnota celkem: 1627 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 46, SAFA (g): 2, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 814 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 23, SAFA (g): 1, Cukry (g): 7, Vláknina (g): 3.5, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Na trošce oleje zpěníme cibuli a přidáme mrkev a peržel. Když se začne připalovat podlijeme vínem a přivedeme k varu. Přidáme půl plechovky sekaných rajčat, bokový list a 2 deci vody nebo zeleninového vývaru. 10 minut povařit, dosolit, opepřit čerstvě mletým, ideálně bílým pepřem a přidat hrst sekané plocholisté petrželové nati nebo koriandru. Přidáme slávky a za občasného promáchání vaříme 10-15 minut, dokud se všechny krásně neotevřou. Podáváme se zeleninovými hranolky nebo rozpečenou bagetou. Na dvě porce je třeba 1kg slávek, ze kterých je cca 120-150g čistého masa. Slávky, které nejeví známky života, jsou masivně poškozené, či se ve varu neotevřou nejezte ve vlastním zájmu.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 10. 2017 11:08
Slávky jsem teď měla na dovolené v Itálii a před časem v jedné české restauraci, které jsem věřila. Sama bych si na ně asi netroufla, i když, jak jsem kdysi četla - syrové musí být zavřené a vařené otevřené, jak je to obráceně, tak vyhodit a nejíst.

Naši partneři