Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Letní italské risotto s rukolovým pestem

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

1,5 l teplého zeleninového vývaru, kůra z 1/2 citrónu, sůl. Na rukolové pesto: sůl, lžíce citrónové šťávy, kůra z 1/2 citrónu. K podávání pár hoblinek parmazánu a lžíce zakysané smetany light.

Energetická hodnota celkem: 6865 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 306, SAFA (g): 9, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 21, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1716 kJ

Bílkoviny (g): 10.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 76.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rukolu rozmixujeme se stroužkem česneku, polovinou množství olivového oleje, citrónovou kůrou a šťávou, lžičkou soli na pesto a odložíme stranou. V menším hrnci si připravíme teplý zeleninový vývar. Cibuli nakrájíme na drobno a orestujeme ve velkém hrnci na polovině množství olivového oleje. Když zesklovatí, přidáme rýži a necháme zrníčka obalit v oleji a šťávě cibule. Restujeme cca 3 minuty. Poté přilijeme bílé víno a jednu naběračku zeleninového vývaru a přivedeme k varu, aby se alkohol vyvařil. Do rizota přidáme hrášek a zelené fazolky a postupně po sběračkách přidáváme vývar. Vždy vmícháme a počkáme, než se do rýže vpije. Takto postupujeme až do chvíle, kdy rýže tekutinu nesaje, je měkká a krémová, takže v ní vařečka zanechává cestičku. Během vaření ochutíme špetkou čerstvě strouhané citrónové kůry a solí. Rizoto je dobré nechat před podáváním v hrnci pár minut odstát, zhoustne a konsistence se stane mnohem příjemnější a pevnější. Podáváme se zakysanou smetanou, rukolovým pestem a hoblinkami parmazánu.

Fotografie

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 07. 2017 22:42
Vypadá to moc krásně.

Naši partneři