Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Mořský vlk s mátou a citróny

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 40
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

velká hrst čerstvé máty, velká hrst čerstvé petrželky, himalájská hrubozrnná růžová sůl, čerstvě mletý pepř.

Energetická hodnota celkem: 4697 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 13, SAFA (g): 15, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1174 kJ

Bílkoviny (g): 27.5, Tuky (g): 17.3, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 1.5, Vláknina (g): 1.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Těsně před pečením posypeme filety mořského vlka himalájskou hrubozrnnou solí, čerstvě mletým pepřem a poklademe na ryby natrhané bylinky. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Citrón celý omyjeme pod teplou vodou a nakrájíme na měsíčky. Ty poházíme kolem ryb, z některých vymačkáme na filety trochu šťávy a dáme na gril nebo péct do trouby. Pečeme cca 15-20 minut, aby maso bylo hotové, ale nebylo vysušené. Rybu lze připravit na grilu i doma v troubě. Výborné jsou ryby s pečenými brambory s kapkou olivového oleje v troubě. Mezi ty také poházejte měsíčky citrónu, 2 celé stroužky česneku a posypte hrubozrnnou solí.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři