Kategorie receptů
- Autor: elleien
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 5 |
Zelí bílé hlávkové | 250 |
Vejce celé (syrové) | 40 |
Mleté maso míchané průměr (syrové, nesolené) | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, česnek
Energetická hodnota celkem: 7122 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 161,
Sacharidy (g): 13,
SAFA (g): 70,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1781 kJ
Bílkoviny (g): 12.3, Tuky (g): 40.3, Sacharidy (g): 3.3, SAFA (g): 17.5, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Uvaříme 4 velké zelné listy ve vodě. Mleté maso smícháme v misce s vejcem, přidáme sůl, pepř, česnek a majoránku. Maso rozdělíme na čtvrtiny a do každého listu zabalíme jednu porci. Do zapékací mísy kapneme olivový olej a naskládáme zabalené rolky, podlijeme vodou a upečeme v troubě. Podáváme s rýží.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.