Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 45
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Petržel - nať | 40 |
Citronová šťáva | 40 |
Olej olivový | 15 |
Knäckebrot Wasa original | 40 |
Brambory vařené (nesolené) | 800 |
Cibule | 100 |
Okurky sterilované průměr | 160 |
Bujón průměr (hotový) | 100 |
Ryba středně tučná průměr (syrová, nesolená) | 600 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 7262 kJ
Bílkoviny (g): 132,
Tuky (g): 55,
Sacharidy (g): 162,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 27,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1816 kJ
Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 40.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6.8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Filety osolíme, opepříme a potřeme citrónovou šťávou. Mezitím si nadrtíme knäckebroty na jemno, smícháme s nasekanou petrželí, solí, pepřem a olivovým olejem. Bylinkovou strouhanku naneseme na filety a pečeme v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem na 180 °C cca 15 minut. Bramborový salát: Brambory uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Červenou cibuli oloupeme a krátce spaříme, nakrájíme na tenká půlkolečka a smícháme s bramborami. Přidáme na tenké plátky nakrájenou kyselou okurku. Zálivku připravíme ze zeleninového vývaru, láku z okurek, soli a pepře.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.