Kategorie receptů
- Autor: Karolína Fourová
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Zeleninový vývar (čistý) | 1000 |
Knäckebrot Wasa original | 40 |
Parmezán 32% | 15 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Česnek | 5 |
Paprika červená | 300 |
Cibule | 60 |
Olej řepkový | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, bazalka, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2187 kJ
Bílkoviny (g): 18,
Tuky (g): 15,
Sacharidy (g): 76,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 34,
Vláknina (g): 20,
Sůl (g): 9
Energetická hodnota na 1 porci: 547 kJ
Bílkoviny (g): 4.5, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 19, SAFA (g): 2, Cukry (g): 8.5, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 2.3
Postup přípravy
Troubu rozpálíme na 200 °C, papriky omyjeme a vcelku položíme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme za občasného obracení, až se na paprice udělají hnědé puchýře. Papriky dáme do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme chvíli zapařit. Poté očistíme slupku, vyjmeme zrníčka a nakrájíme na proužky. Ve velkém hrnci rozpálíme lžíci oleje a orestujeme cibuli a česnek pokrájené na drobno. Přidáme rajčata, proužky paprik, bobkový list, zalijeme vývarem a cca 30 min vaříme na mírném plameni zakryté pokličkou. Na závěr vyjmeme lístky koření a polévku rozmixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Knäckebrot Wasa nakrájíme nebo nalámeme na malé kousky, o velikosti cca 1 cm, promícháme se strouhaným parmezánem a na drobno nasekanými bylinkami (např. bazalka, petrželka) a necháme péct cca 5-10 min v rozpálené troubě na 180 °C, dokud se sýr nerozpustí. Polévku podáváme s Wasa krutony.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.