Kategorie receptů
- Autor: babika
- Doba přípravy (min.): 70
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
1 kg rajčat nebo 2 plechovky loupaných 4 stroužky česneku 1 červená cibule 2 lžíce olivového oleje 1/2 lžičky cukru 400 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru (nemusí být) čerstvé bylinky: majoránka nebo tymián, bazalka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajčata | 1000 |
Česnek | 40 |
Cibule šalotka | 60 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Cukr průměr | 10 |
Rýže Basmati (v suchém stavu) | 100 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, majoránka, bazalka
Energetická hodnota celkem: 3483 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 140,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 43,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 871 kJ
Bílkoviny (g): 4.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 35, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 10.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, spaříme v horké vodě a oloupeme. Vykrojíme bubáky a pokrájíme na menší kousky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na kostičky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme česnek a sůl, přisypeme pokrájená rajčata a cukr. Na mírném ohni podlité vodou nebo vývarem podusíme pod pokličkou asi 30 minut. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem. Dochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobenou natrhanými bylinkami TIP: Zbývají vám při strouhání kůrky z parmezánu? Přihoďte je vyvařit do (polévky). S rajčaty můžete povařit a rozmixovat i hrst rýže, bude hustší a výživnější.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.