Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Cizrnový salát á la Cézar

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 15
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, čerstvě mletý černý pepř

Energetická hodnota celkem: 4355 kJ

Bílkoviny (g): 57, Tuky (g): 46, Sacharidy (g): 82, SAFA (g): 12, Cukry (g): 25, Vláknina (g): 35, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 1089 kJ

Bílkoviny (g): 14.3, Tuky (g): 11.5, Sacharidy (g): 20.5, SAFA (g): 3, Cukry (g): 6.3, Vláknina (g): 8.8, Sůl (g): 1.8

Postup přípravy

Připravíme si zálivku vyšleháním česneku, jogurtu, 2 lžic olivového oleje, 2 lžic worcestrové omáčky, 2 filetů pokrájených ančoviček, citrónové šťávy z poloviny citrónu a poloviny množství parmezánu. Cizrnu slijeme, propláchneme a na lžičce olivového oleje spolu s pokrájenou chilli papričkou a trochou soli orestujeme. Spolu s umytým a na jemné proužky nakrájeným římským salátem dáme do velké mísy a dobře promícháme s připravenou zálivkou. Na závěr posypeme druhou polovinou strouhaného parmazánu. Do salátu je možné přidat kuřecí maso nebo ho podávat s nasucho opečenými krutony.

Hodnocení (14 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 02. 2017 12:58
Děkuji za skvělý recept, v létě mám ráda převážně saláty, tak tento pro mě bude pravděpodobně na prvním místě.
25. 02. 2017 17:02
Už se těším, velice pěkný recept.
20. 02. 2017 23:53
Vypadá to zajímavě.
20. 02. 2017 16:48
Bude k večeři jen co koupím salát,mňam.
20. 02. 2017 09:07
Tohle bude moc dobré!! S kuřecím masem skvělý oběd. Doporučuji maso nekrájet,ale trhat na tenké dlouhé proužky.

Naši partneři