Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Fazolové brownies

Zpět
  • Autor: Karolína Fourová
  • Doba přípravy (min.): 25
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, případně vanilková semínka nebo pár kapek vanikové esence

Energetická hodnota celkem: 5236 kJ

Bílkoviny (g): 37, Tuky (g): 63, Sacharidy (g): 130, SAFA (g): 26, Cukry (g): 42, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 436 kJ

Bílkoviny (g): 3.1, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 10.8, SAFA (g): 2.2, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 3, Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 180 °C. Fazole důkladně propláchneme vodou a osušíme, smícháme v mixéru spolu se zbylými ingrediencemi, vyjma ořechů, a rozmixujeme, dokud není směs hladká. Nakonec do směsi zamícháme nasekané vlašské ořechy. Směs přesuneme do malé zapékací misky vyložené pečícím papírem a pečeme cca 15-18 minut. Po vyjmutí z trouby nechte brownies alespoň 10 minut odstát, než začnete krájet.

Fotografie

Hodnocení (25 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 07. 2019 14:11
Nevíte prosím někdo jak to udělat,když si chci zapsat jeden kousek do sebekoučinku? Díky
08. 06. 2017 13:18
Už jsem pekla hned v březnu a měly úspěch.
06. 03. 2017 12:35
A jak asi velká má být ta zapékací miska?
06. 03. 2017 12:22
Chystám se vyzkouset. Z červených fazolí to vůbec nejde? Nebo to má jen trochu jinou chuť? A jde to ze sušených fazolí? Nebo musí být ty konzervované? Ty nemůžu sehnat...
03. 03. 2017 19:04
Kamca007, guttenovat: díky dámy :-)
03. 03. 2017 17:24
Super recept - ja v nem mam vetsinou i vejce, nejaky protein a uz jsem tam zkousela nacpat i tvaroh a se vsim super (plus to navysi bilkoviny) :)
02. 03. 2017 15:30
Ani já nevěřila, že jsem pekla z fazolí.
SUPER!!!!
01. 03. 2017 17:18
Mám opsané, také zkusím. Černé fazolky pěstuji na zahrádce.
01. 03. 2017 14:50
Hanka Malkova: děkuji
01. 03. 2017 14:12
Vypadá to suprově, určitě stojí za vyzkoušení :-)
01. 03. 2017 12:20
Lenda26: Ono je v podstatě každé běžné kakao se sníženým obsahem tuku, je to legislativní název, který byste měli najít na obale. Aby se kakao mohlo jmenovat jen kakao, tak musí obsahovat 20 % kakaového másla, a takových výrobků moc není.
Takže možná je to takhle trochu matoucí, ale potřebovali jsme to v databázi potravin nějak odlišit, takže proto ten název kakao se sníženým obsahem tuku. Každopádně můžete využít jakékoli kakao :)
01. 03. 2017 11:36
Karolinafourova: děkuji.
01. 03. 2017 11:31
Lenda26: můžete použít karob, já používám i klasické kakao na pečení z Lidlu.
01. 03. 2017 09:13
Zajímavý recept, ale nikde jsem neobjevila kakako se sníženým obsahem tuku. Mohu použít karob?
28. 02. 2017 21:57
Vyzkousim
28. 02. 2017 11:47
Dvolena: místo sladidel /agáve a stévie/ dávám 1/3 amerického hrnku "cup" třtinového cukru, tj. 70 g :-)
28. 02. 2017 09:52
O víkendu jdu na to. Jen místo sirupu dám medík
28. 02. 2017 07:46
Paráda! Ráda bych vyzkoušela, jen bych potřebovala něčím nahradit agávový sirup - kolik cukru místo něj?
27. 02. 2017 21:04
zajímavé, sladké z fazokí by mě nenapadlo
27. 02. 2017 17:43
Rozhodně to vyzkouším, recept vypadá zajímavě, i když připouštím, že bych spíš přidala do těsta luštěninovou mouku než přímo fazole, ale za vyzkoušení nic nedám. Něco neobvyklého občas nezaškodí.
27. 02. 2017 17:12
Tyto brownies jsou u nas doma opravdu oblibene, urcite na nasich strankach najdete i mnoho slanych pokrmu, ale opravdu doporucuji tyto vyzkouset. Jsou skvele jako svacina, ktera zasyti nebo jako netradicni soucast snidane. :-) Lusteniny si uzivaji v dnesni dobe obrovsky comeback mezi zahranicnimi i ceskymi foodbloggery a moderni gastronomie nastesti dnes nabizi vic moznosti, nez jen recepty z kucharek od babicky :-) Pokud budete recept zkouset, opravdu se zamerte na cerne fazole, ktere jsou k tomu urceny, nezamenujte za bile ci cervene. :-)
27. 02. 2017 15:39
Snažíme se prezentovat i méně tradiční využití luštěnin, recepty po našich babičkách si každý v nějaké kuchařce najde. A zároveň pro někoho, kdo ještě luštěninám nepřišel na chuť, může být tato forma schůdnější než třeba hrachová kaše. A smysl je také v tom, že se pečivo obohatí o cenné látky obsažené v luštěninách. Pokud jste pozorně četli články, tak víte, že kombinace obilovin s luštěninami je vhodná z hlediska zastoupení esenciálních aminokyselin. A to asi tak nějak tušili i v minulosti, kdy se třeba běžně kombinovaly kroupy s luštěninami apod.
27. 02. 2017 14:03
Stále mě překvapuje co se dá vytvořit s fazolemi.
27. 02. 2017 13:20
Taky mám ráda luštěniny spíš klasicky, ale zároveň ráda zkouším a experimentuji, jsem zvědavá, tak uvidím, jestli upeču fazolové brownies poprvé a zároveň naposled... :-)
27. 02. 2017 13:16
Děvčata, možná se přesuneme na luštěninovou diskuzi.Docela mě to téma zajímá, třeba se ještě někdo připojí a nerada bych pokazila hodnocení receptu.
27. 02. 2017 13:02
Na fazolové bownies se pořád chystám a ještě jsem se nerozhoupala ...

CarteroGS1
Tradiční pučálka s medem ... je luštěnina na sladko z kuchařek po babičce ;-) a taky jsem ve starých kuchařkách našla fazolový krém alá kaštanový do dortů .... takže až tak neobvyklé to není
27. 02. 2017 12:31
Kakao v potravinách mi evokuje"bude něco sladkého".Obrázky mi hned vybavily babiččin perník s marmeládou a se šlehačkou.Řekla bych, ano, může to být dobrý recept, jen nerozumím tomu, proč se tu prezentují luštěninové recepty i na sladký způsob?I když chápu, že problém mám já a recept jako takový bude pro ostatní kuchařky dobrý nápad.
27. 02. 2017 11:34
Jsem na moučník zvědavá. Určitě ho vyzkouším.
27. 02. 2017 10:33
Urcite vyzkousím:-)
27. 02. 2017 08:36
Vyzkouším, jedla jsem jednou brownies, co pekly paní kuchařky v jídelně, a byl to výtečný zákusek.

Naši partneři