Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Jablečný koláč s tofu krémem

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 60
  • STOB recept
  • Porce: 12.00

Ingredience odpovídají dortové formě s průměrem 24 cm.

Ingredience

Dochucovadla:

skořice, citronová šťáva

Energetická hodnota celkem: 11330 kJ

Bílkoviny (g): 111, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 296, SAFA (g): 30, Cukry (g): 122, Vláknina (g): 49, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 944 kJ

Bílkoviny (g): 9.3, Tuky (g): 9.5, Sacharidy (g): 24.7, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 10.2, Vláknina (g): 4.1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Těsto: 170 g vloček, 50 g ořechů, 40 g medu, 20 ml oleje, 100 ml mléka. Vločky a ořechy nameleme, přidáme mléko, olej a med a vypracujeme těsto. Těsto natlačíme do vymazané dortové formy (i do okrajů do výšky cca 2 cm). Náplň: 400 g tofu, 20 g pudinkového prášku, 30 g medu, 80 ml mléka. Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Krém nalijeme na připravené těsto. Jablka nastrouháme nahrubo, ochutíme citronovou šťávou a skořicí a dáme na vrstvu krému. Drobenka: 45 g ovesných vloček, 20 g ořechů, 10 ml oleje, 10 g cukru, skořice. Drobenku si připravíme z vloček, ořechů, oleje, cukru a skořice. Drobenku přidáme na koláč zhruba v půlce pečení. Pečeme při 180°C cca 40 minut. Energetická hodnota na 100 g hotového pokrmu: 900 kJ

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 04. 2017 21:50
pořád přemýšlím co s tím bílým tofu :-) a zítra vyzkouším tento koláček
03. 03. 2017 21:34
Tofu krém jsem ještě nikdy na takovýto typ koláče a nezkoušela. Vyzkouším.
28. 02. 2017 10:40
Vyzkouším, tofu uzené občas koupím.
27. 02. 2017 21:06
to vypadá zajímavě
27. 02. 2017 17:47
.Zdravé, dobré, i já mám recept na něco podobného jen s klasickým tvarohem.
20. 02. 2017 17:39
To udělám manželovi k svatku
20. 02. 2017 09:04
Podobné těsto dělám, ale plním ho různým ovocem, je to taky dobré.Ten tofu krém vyzkouším.
19. 02. 2017 23:27
To vypadá výborně. určitě vyzkouším.

Naši partneři