Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Salát s jablkem, ořechy a gorgonzolou

Zpět
  • Autor: Martin Pavek
  • Doba přípravy (min.): 10
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4460 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 78, Sacharidy (g): 63, SAFA (g): 21, Cukry (g): 47, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1115 kJ

Bílkoviny (g): 6.5, Tuky (g): 19.5, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 5.3, Cukry (g): 11.8, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Připravíme si dresink - vyšleháme olej, ocet a med do hladké emulze, dle chuti můžeme dosolit. Listy salátu omyjeme a natrháme do mísy, přidáme na tenké plátky nakrájenou mrkev a jablko (pro lepší propojení chutí můžeme jablko den předem naložit do balsamikového dresinku), přidáme dresink a promícháme. Těsně před podáváním přidáme vlašské ořechy a kousky gorgonzoly. Podáváme s kouskem celozrnného pečiva.

Fotografie

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 06. 2018 06:09
Vypadá to lákavě, polníček jsem zatím nevyzkoušela.
25. 06. 2018 18:45
S vynecháním medu vyzkouším.
25. 06. 2018 07:25
recept se mi líbí, dobrá inspirace určitě si udělám
25. 06. 2018 04:44
Všechno co mám ráda, to by mohli chutnat, díky za tyo :-)!

Naši partneři