Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Pečené fazole se zeleninou

Zpět
  • Autor: Hanka Malkova
  • Doba přípravy (min.): 120
  • STOB recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, sůl, pepř, rozmarýn, tymián

Energetická hodnota celkem: 7010 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 284, SAFA (g): 4, Cukry (g): 85, Vláknina (g): 78, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1168 kJ

Bílkoviny (g): 12.5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 47.3, SAFA (g): 0.7, Cukry (g): 14.2, Vláknina (g): 13, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Velké bílé fazole si předem namočíme a uvaříme doměkka. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a orestujeme na troše oleje, přidáme koření, uvařené fazole, rajčatový protlak a podlijeme vínem, víno necháme odpařit. Přidáme rajčatové pyré a zamícháme. Přendáme do zapékací misky a pečeme v troubě při 160 °C cca 2 hodiny.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

30. 09. 2019 07:42
Určitě vyzkouším ,fazole mám ráda.Doma je vaříme často
25. 09. 2018 07:16
To vypadá moc dobře, vyzkouším :-)
25. 09. 2018 05:07
To vůbec neznám, ale ráda zkusím
25. 11. 2017 18:56
raději volím fazole v konzervě...je to rychlé

Naši partneři