Kategorie receptů
- Autor: Tojice
- Doba přípravy (min.): 25
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
250g pórku, 300g brambor, sůl, 20ml oleje, 20g hl. mouky
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná hladká | 20 |
Oleje (všechny druhy) | 20 |
Brambory zimní | 300 |
Pór | 250 |
Voda | 1000 |
Energetická hodnota celkem: 2376 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 20,
Sacharidy (g): 84,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 396 kJ
Bílkoviny (g): 2.2, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 14, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 1.7, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Pórek a brambory nakrájíme, osolíme, zalijeme 2l vody a vaříme do měkka. Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme k zelenině a ještě 5 minut povaříme. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixerem a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.