Kategorie receptů
- Autor: 25566
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová panenka libová | 600 |
Žampiony | 100 |
Cibule | 50 |
Olej olivový | 5 |
Smetana zakysaná 15% | 190 |
Energetická hodnota celkem: 4514 kJ
Bílkoviny (g): 128,
Tuky (g): 58,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 31,
Cukry (g): 12,
Vláknina (g): 3,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1129 kJ
Bílkoviny (g): 32, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 7.8, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Panenku nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky,osolíme a opepříme.Na pánvi s nepřilnavím povrchem,lehce vymazaným troškou oleje,zprudka opečeme po obou stranách,aby se maso zatáhlo.Na druhé pánvi s nepřilnavým povrchem mezitím zpěníme na lžičce oleje cibuli,pak přidáme na kousky nakrájené houby a kmín.Lehce podlijeme vodou a podusíme pod poklicí doměkka.Nakonec přidáme maso a necháme společně jednu minutu prohřát.Zjemníme zakysanou smetanou.Podáváme s rýži nebo bramborami.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.