Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Zapečený tuřín s vepř. kýtou

Zpět
  • Autor: antoninpetras
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Dochucovadla:

Sůl, pepř, provensal mix (nebo jiné bylinky, event. česnek)

Energetická hodnota celkem: 5249 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 69, Sacharidy (g): 59, SAFA (g): 29, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 17

Energetická hodnota na 1 porci: 2625 kJ

Bílkoviny (g): 53.5, Tuky (g): 34.5, Sacharidy (g): 29.5, SAFA (g): 14.5, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 8.5

Postup přípravy

Tuřín na nudličky obalit ve směsi protlaku, soli, bylin a oleje. Péct 30 minut v zapékací misce na 200°C. Poklást solenými a pepřenými plátky masa. Po 15 minutách zakrýt sýrem a poklást papriky. Péct dalších 15 minut. Méně masa - lepší efekt. Stejně tak se jako náhrada brambor dá použít třeba celer. Oleje by možná někomu též stačilo méně. Vynechat třeba sýr.... Recept vznikl inspirací z tuřínových hranolek (skvělé - zadat do google "pečený tuřín s parmazánem apetit"). Zkusil jsem je a byly skvělé. Chtěl jsem z toho plnohodnotné jídlo. A není to zlé. Pro mně ideální večeře či oběd do 3000KJ.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři