Kategorie receptů
- Autor: Leela
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
1 porce EH 1790 kJ, B 43 g, T 7g, S 47 g.
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa | 600 |
Brambory zimní | 600 |
Rajčata | 400 |
Paprika červená | 300 |
Paprika žlutá | 200 |
Paprika zelená | 300 |
Česnek | 20 |
Cibule | 120 |
Vejce celá průměr | 105 |
Dochucovadla:
Lžička zeleninové vegety, kmín, sůl, pepř.
Energetická hodnota celkem: 6819 kJ
Bílkoviny (g): 178,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 172,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 49,
Vláknina (g): 31,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1705 kJ
Bílkoviny (g): 44.5, Tuky (g): 5.5, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 12.3, Vláknina (g): 7.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Oloupejte brambory a nakrájejte je na plátky silné asi 1/2 cm. Cibuli a rajčata nakrájejte na kolečka, papriku na proužky a tčesnek na lístečky. Všechno kromě masa promíchejte v misce a ochuťte vegetou a kmínem. Do zapékací mísy vložte polovinu směsi, na ni přidejte maso a přikryjte ho druhou polovinou směsi. Dejte zapéct do trouby. Po 20 minutách zalijte rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.