Kategorie receptů
- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 60
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hovězí vývar (čistý) | 500 |
Olej olivový | 15 |
Mrkev | 60 |
Česnek | 5 |
Cibule | 70 |
Rajčata konzervovaná | 400 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1663 kJ
Bílkoviny (g): 11,
Tuky (g): 26,
Sacharidy (g): 26,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 20,
Vláknina (g): 8,
Sůl (g): 5
Energetická hodnota na 1 porci: 416 kJ
Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 6.5, SAFA (g): 1.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a orestujeme ve velkém hrnci na olivovém oleji. Poté přidáme mrkev nakrájenou na tenká půlkolečka a zeleninu podusíme cca 5 minut do měkka. Na závěr přidáme sterilovaná rajčata, bobkový list a hrst čerstvé bazalky a zalijeme vývarem. Polévku vaříme na mírném plameni cca 30 minut. Poté vyjmeme koření a rozmixujeme tyčovým mixérem. Podáváme ozdobené bazalkou a nízkotučnou zakysanou smetanou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.