Kategorie receptů
- Autor: karolinafourova
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 20 |
Bluedino Eidam uzený 30% | 100 |
Jablko | 130 |
Cibulka jarní | 20 |
Polníček | 50 |
Rukola | 50 |
Voda | 500 |
Quinoa (v suchém stavu) | 160 |
Dochucovadla:
sůl, čerstvě mletý pepř, hrst nasekaných čerstvých bylinek - petržel, máta, pažitka
Energetická hodnota celkem: 4739 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 48,
Sacharidy (g): 121,
SAFA (g): 15,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 28,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1185 kJ
Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 30.3, SAFA (g): 3.8, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Quinou s vodou uvaříme, trvá to cca 15 minut, a necháme vychladnout. Větší zelené jablko, jarní cibulku a uzený sýr nakrájíme a přimícháme do hotové quinoy pokojové teploty. Na závěr přidáme 2 lžíce panenského olivového oleje, rukolu a polníček a dochutíme špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Salát lze podávat také jako přílohu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.