Sledujte nás:

Alice zhubla 28 kg díky skupinovému kurzu zdravého hubnutí

Zpět

„Na první hodinu přišla velmi sympatická a usměvavá žena sportovního typu. Prozradila nám, že je jí 63 let a celý život aktivně sportuje. Váha její slova do puntíku potvrdila, s takovým množstvím svaloviny jsem se u ženy doposud nesetkala.“  vzpomíná na první setkání s Alicí její lektorka Dana Žáčková. 

Alice je nejen sympatická a usměvavá dáma, ale také máma, babička, vášnivá sportovkyně, milovnice knih a zahradničení. Celý život prožila v Praze a na důchod se s manželem odstěhovali na vesnici, aby se mohli věnovat milovanému sportu a zahrádce. Má ráda a váží si pravdomluvných a pracovitých lidí. 

Pod pojmem sportovec si každý můžeme představit něco jiného, jak je to konkrétně u tebe, Alice? 

„Jsme opravdu sportovní rodina. Já jsem od 13 až do 58 let hrála závodně volejbal, manžel i obě dcery hrají na sportovní úrovni dodnes. Denně jezdíme s manželem dvě hodiny na kole, v pondělí plavu, v úterý chodím na ping pong, ve čtvrtek a neděli na tenis. V sezóně lyžujeme, běžkujeme, baví nás i turistika.“

Alice, jak se tedy stalo, že při takovém pohybovém výdeji jsi měla kilogramy navíc?

„S přibývajícím věkem jsem přestala závodit a postupně ubývalo i tréninků. Nějak jsem se ale neomezovala v jídle a jedla pořád tak, jak jsem byla zvyklá. No, a váha šla plíživě po dvou kilogramech za rok nahoru. 

Až?

Až na kontrole na endokrinologii mě sestřička postavila na váhu. Informovala jsem ji, že mám stále 96 kg, ale sestřička mi odpověděla: „Nóó, ale vy jste se nám spravila, máte 104 kg.“ Bylo mi opravdu hrozně. Vzpomněla jsem si na svého otce, který měl 105 kg a já se za něj tenkrát styděla. To byl opravdu zlom a já se rozhodla, že musím opravdu zhubnout.“

Do té doby jsi váhu neřešila? 

„Opravdu ne. Já byla skutečně spokojený tlouštík. Díky pohybu, na který jsem tolik zvyklá, jsem nepociťovala žádné problémy a váha mě nějak neomezovala. Navíc moje přírůstky byly opravdu nenápadné a pozvolné, tělo si na kila postupně zvykalo, i v zrcadle se okoukáte. Že se něco děje vlastně zjistíte až po dlouhých letech.

Teď zpětně ale samozřejmě cítím, že mě váha limitovala. Při sportu jsem se mnohem více potila, neudýchala to, co nyní, doběhnu si pro míče na tenise mnohem lépe. No a samozřejmě si mohu koupit hezké oblečení.

"Dokázala jsem to! Bylo to neuvěřitelné, každý týden jsme se vážili a váha byla vždy nižší a nižší."

Alice, jak vypadal tvůj jídelníček před tím, než jsi nastoupila do skupinového kurzu hubnutí?

Mojí největší chybou a zároveň nejtěžším úkolem bylo odnaučit se jíst mezi jídly. Například téměř vždy, když jsem šla do nebo z koupelny a míjela jsem ledničku, otevřela jsem ji a kousla si do klobásky nebo si z ní vytáhla kus tučného sýra. Po večeři u televize jsem jedla uzeniny, sýry, chipsy nebo jsem klidně dojedla čokoládu, jen protože ležela přede mnou na stole. Dnes, když mám na něco u televize chuť, nakrájím si papriku nebo jinou zeleninu. Také jsem pila jen sladké vody a především džusy. Od kurzu piji jen čaje a vodu s citrónem. 

A co hlavní jídla a svačiny?

Ty zůstaly v podstatě stejné, jen jsem zmenšila porci příloh a přidala si více zeleniny. 

Alice, ty každý den snídáš koláče…

Ano, to je můj ranní rituál – koláč nebo moučník, bílá káva a noviny. Strašně jsem se bála, že mi je lektorka Dana zakáže. Ona mi ale nic nezakázala a já opravdu hubla i s těmi koláči. 

Koláč nebo moučník, bílá káva a noviny – to je můj ranní rituál, kterého jsem se nechtěla vzdát ani při hubnutí.  

Máš nějaký speciální dietní recept?

Ale kdepak. Buď upeču domácí, mám ráda například štrůdl nebo perník a když nemám, koupíme v obchodě. Dana mi pomohla upravit celodenní jídelníček tak, že si sladkou snídani mohu dopřávat. Dokonce jsem se nemusela vzdát ani oblíbeného smetanového jogurtu k odpolední svačině, ale mám opravdu každý den pohyb a po svačince hurá na kolo. 

Proč sis vybrala pro hubnutí skupinový kurz?

Inspirovala mě kamarádka, která zhubla a vypadá opravdu báječně. Samozřejmě jsem byla zvědavá, co proto udělala a ona mi řekla o kurzech STOB a Daně. Byla to výborná volba! Myslím, že bez skupiny bych to takto nedokázala, sešly jsme se super holky, podporovaly jsme se a dodnes se kamarádíme a chodíme společně cvičit. 

 

Alice zhubla ve 12ti týdenním kurzu pod dohledem odborníky a ve společnosti ostatních hubnoucích. V nastaveném režimu pokračuje dodnes. Zhubla celkem 28 kilogramů a novou figuru si stále drží. 

Jak to vypadalo a vypadá po skončení kurzu? 

Stále se držím rad a zásad, které jsme se naučily na kurzu. Dana pro nás organizuje i kontrolní vážení a tak vím, že jsem zhubla i po kurzu a váhu si stále udržuji. 

Alice se svou „koučkou“ DanouJaká byla Alice?„Na cvičení vždy v první řadě, nestrádala, uměla si vyhovět v chutích. Na otázku, jestli má nějaký problém při dodržování metodiky, stále stejná odpověď, žádný problém nemám, je to jednoduché. Když Alice nastoupila, měla vysoký stupeň vnitřního tuku, za tři měsíce po skončení kurzu bylo jeho množství již v normě. Prostě paráda! 

Alice, měla bys pro nás nějakou perličku, něco, co tě překvapilo?

Ale víš že ano! Dcera mi věnovala parní hrnec a když jsem si v něm poprvé udělala rybu, uvědomila si, jak strašně moc mi chutná a JAK vlastně chutná. Opravdu jsem jedla hodně slané a kořeněné potraviny a až s přechodem na přirozenější stravu jsem si uvědomila, kolik různých a výborných chutí máme okolo sebe. 

Moje poslední otázka, co na tvou proměnu říká manžel?

Manžel se tváří, že je mu to fuk, ale každému říká, že jsem zhubla. Tak si myslím, že je určitě rád. :-)

A jak vypadá Alicin hubnoucí a udržovací režim? To se dočtete v blogu zde. 

Chcete-li také hubnout ve společnosti ostatních, najděte si vyškoleného odborníka a pusťte se do toho! Nabídku jarních kurzů zdravého hubnutí naleznete zde.

Hodnocení (19 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 10. 2019 20:09
Jsem také kdysi - volejbalistka a nikdy jsem si nepomyslela, že budu mít problém s nadváhou. A je to tu, tedy už - zhruba pět let a nejde to dolů, tak také STOBuji. Díky za inspiraci.
25. 03. 2019 21:11
Velká gratulace
25. 03. 2019 13:11
Kéž bych dokázala to, co Vy, paní Alice!
22. 03. 2019 14:01
To je parádní výkon. A hlavní je, že ta změna je setrvalý stav. Přeju, ať to tak vydrží
21. 03. 2019 17:11
Alice, garatuluji, moc Ti to sluší!
21. 03. 2019 15:36
Mé první seznámení se Stobem byl taky skupinový kurz.Moc mi to nadchlo a od té doby sleduji tyto ....STOBí stránky ....gratuluji k takovému úspěchu !!
21. 03. 2019 09:39
Chválím, divím se a obdivuji:-))
20. 03. 2019 08:40
Super, gratuluju moc!
20. 03. 2019 06:15
Krásná proměna.
19. 03. 2019 23:40
1+ skvělé :-)
19. 03. 2019 22:29
Skvělá změna, klobouk dolů
19. 03. 2019 22:06
Alice je kočka a sympaťanda. klobouk dolů :-).
19. 03. 2019 21:58
Dávám jedničku s hvězdičkou:-)
19. 03. 2019 20:13
Moc gratuluji. Příběhy jako ten tvůj jsou pro mne inspirací, především ten rozvrh pohybových aktivit.
19. 03. 2019 19:36
Gratuluji ke snížení váhy! Moc ti to sluší :-)
19. 03. 2019 19:21
Teda tomu říkám krásné snížení váhy, moc ti to sluší.

Naši partneři