Sledujte nás:

Rozhovor s výherkyní: "Nádobí Zepter přinese do naší kuchyně vítanou změnu"

Zpět

Rozhovor s Barborou Schejbalovou, výherkyní soutěže o sadu nádobí Standard společnosti Zepter International uspořádané v květnu 2011 na STOBklubu.

Proč jste se rozhodla zúčastnit soutěže STOBklubu o sadu nádobí STANDARD od společnosti Zepter International?

Jsem soutěživý typ, a proto se ráda zúčastňuju soutěží na internetových portálech o zdravém životním stylu. Této konkrétní soutěže o nádobí společnosti Zepter, která byla vyhlášena portálem STOBklub, jsem se ale zúčastnila spíše náhodou a ze zvědavosti. Byla jsem tehdy zrovna na koleji, kde mám spostu volného času, a tak jsem spíše z dlouhé chvíle odpověděla na soutěžní otázku. Vůbec mě v té chvíli nenapadlo, že bych mohla něco vyhrát.

Jaká byla vaše reakce, když jste se dozvěděla, že jste vyhrála hlavní cenu?

Protože jsem nikdy nic nevyhrála, tak jsem byla hodně překvapená a nejdřív si myslela, že se jedná o vtip. Prvotní nedůvěru ale vystřídala radost, když mi bylo potvrzeno, že jsem opravdu vyhrála. Teď, když vidím výhru rozbalenou na naší kuchyňské lince, tak jsem šťastná. Smaltované nádobí, které jsme používali na vaření až do teď, je už dvacet let staré a značně opotřebované – hodně je to poznat na jeho dnu, které je celé černé –, takže nádobí Zepter přináší do naší kuchyně vítanou změnu. Stoprocentně se v něm bude vařit lépe. O nádobí od společnosti Zepter vím už hodně dlouho od své sousedky, která ho má téměř dvacet let a je s ním velmi spokojená.

Jaké jídlo si budete v nádobí připravovat?

Po pravdě řečeno jsem o tom zatím ještě nepřemýšlela. Nejprve se chci naučit v nádobí vařit, abych naplno využila všech jeho předností, které vaření v něm nabízí. Už se ale těším, až poprvé ochutnám zeleninu uvařenou v páře nebo si vyzkouším usmažit kousek masa bez tuku. Protože táta má rád typicky českou kuchyni, kde se s tukem opravdu nešetří, určitě vyzkouším uvařit i nějaké typicky české jídlo, ale s využitím menšího množství tuku.

Využijete možnost připravit si jídlo v nádobí Zepter bez tuku a v páře nebo zůstanete u „tradičního“ způsobu vaření?

Ano, možnost připravovat jídlo bez tuku a v páře určitě využiju. Na vaření bez tuku se opravdu těším, je to pro mě výzva vyzkoušet si přípravu jídla zcela jiným způsobem, než je ten zažitý v naší rodině. Určitě se ale pokusím, jak už jsem řekla, uvařit i tátova oblíbená jídla v nádobí Zepter zdravějším způsobem s menším množstvím tuku.

Úprava jídelníčku je většinou jen jednou z dílčích změn životního stylu. Co vše jste změnila vy osobně?

Můj velký problém byly sladkosti, a proto jsem je úplně vyřadila ze svého jídelníčku. Bylo to ale opravdu těžké, protože se u nás hodně peče, takže je velmi obtížné odolat pokušení neochutnat skvělý perník, koláče nebo různé řezy. Po vyřazení cukrů z jídelníčku jsem shodila během měsíce 5 kg. Samozřejmě jsem zařadila i více pohybu. V zimě jsem propadla zumbě. Klasický aerobik mě nechytl, ale zumba je taneční, a tak mě baví. Snažím se chodit cvičit pravidelně 2–3× týdně. Navíc máme už půl roku pejska, s kterým se musí chodit pravidelně ven na procházky.

Co bylo pro vás tím hlavním impulzem pro změnu životního stylu a jaký je váš cíl v redukční dietě?

Asi to, že už ve větších velikostech není takový výběr oblečení. Samozřejmě se chci líbit nejen sobě, ale i svému příteli a také se cítit lépe. Svojí váhou jsem se ale necítila nijak limitovaná. Velkým impulzem pro zahájení změny životního stylu byl samozřejmě i pohled do zrcadla a sázka s kamarádkami, s kterými pojedu v létě do Španělska. Chtěly jsme, aby nám to slušelo v plavkách. Mým jednoznačným cílem je to, abych shodila do konce léta tak, že obléknu šaty o jednu konfekční velikost menší. Na podzim bych si na první státnice už ráda oblékla něco hezčího. Prvních změn na mé postavě si už kamarádky všimly. A pozitivní ohlas v podobě pochvaly mě samozřejmě těší.

Jak sama sebe motivujete k tomu, abyste dosáhla svého cíle?

Upřímně řečeno, těžko. Občas se ale stačí jen podívat do zrcadla a motivace přijde velmi rychle. Svůj cíl jsem si také zapsala na portálu STOBklub, kde je tzv. Program sebekoučink, kam si člověk zapisuje, co za den snědl, jsou tam kontrolní měření a samozřejmě je tam zapsán i váš cíl. A po dvou nebo třech měsících si můžete vyhodnotit, jestli jste dosáhli svého cíle a co všechno jste udělali pro jeho dosažení. Zatím jsem spokojená se svými pokroky v redukční dietě. Za dva měsíce se mi podařilo zhubnout zhruba 7 kg. Bohužel na konci května a v červnu bylo zkouškové období, které mě trochu zbrzdilo v mé snaze. Stejně jako mnoho jiných lidí i já řeším přemíru stresu sladkostmi – především čokoládou. Nervy se snažím samozřejmě „uklidnit“ i chroupáním mrkve, různých druhů semínek nebo pitím džusu.

Prozradila byste nám něco ze svého stravovacího režimu? Jak vypadá váš jídelníček?

Můj jídelníček, který se mi ale ne vždy podaří přesně dodržet, vypadá takto: k snídani jogurt s vločkami a ovoce; dopolední svačina: jablko nebo broskev; oběd: bílé maso nebo ryba se zeleninou, resp. rizoto; odpolední svačina: vajíčko natvrdo nebo kousek sýra; večeře: zeleninový salát s masem nebo se sýrem. Co ale striktně dodržuju, je pitný režim. Denně vypiju 2,5 až 3 l vody.

Jak dlouho jste už čtenářkou webového portálu STOBklub?

Čtenářkou portálu STOBklub jsem od února letošního roku, pravidelně ho ale navštěvuju až od dubna. Na tyto stránky jsem narazila čirou náhodou. Už v zimě jsem podvědomě chtěla něco změnit na svém životním stylu, a proto jsem klikla na banner s upoutávkou na STOBklub. K pravidelným návštěvám mě přesvědčila aplikace „Sebekoučink“. Díky ní si ohlídám, kolik toho za den sním. Navíc se dozvím, kdy jsem jedla moc, kde jsem udělala ve svém stravovacím režimu chybu atp. Ráda si také přečtu rady a tipy, jak změnit životní styl, nebo recepty na zdravé stravování.

Hodnocení (11 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

17. 07. 2012 17:16
krásná výhra, gratuluji
19. 01. 2012 09:12
Gratuluji ♪♪♪
25. 09. 2011 20:33
Gratuluji k výhře!
14. 08. 2011 20:57
Napište komentář...

Naši partneři