Sledujte nás:

Kategorie potravin

Husí prsa bez kůže (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 580 kJ
Bílkoviny: 15 g SAFA: 3.6 g
Tuky: 8 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.13 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u husy je však obecně poměrně vysoký. Většina tuku je uložena pod kůží, proto ji před konzumací raději odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Pokud odstraníte kůži a viditelný tuk, můžete husí prsa občas v malém množství zařadit do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou libovější krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři