Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kachní prsa bez kůže (syrová)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 530 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 2.3 g
Tuky: 5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.22 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u kachny je však poměrně vysoký. Nejvíce tuku je obsaženo pod kůží, proto ji před konzumací raději odstraňte. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). Pokud odstraníte kůži a viditelný tuk, můžete kachní prsa občas konzumovat.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou libovější krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři