Sledujte nás:

Kategorie potravin

Srnčí hřbet (syrový bez kosti)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 400 kJ
Bílkoviny: 20 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 2 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u srnčího hřbetu je obecně poměrně nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek).

Náhrada

Srnčí hřbet můžete občas zařadit do jídelníčku, nahradit ho můžete běžnějšími libovými druhy masa, například vepřovou pečení.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři