Sledujte nás:

Kategorie potravin

Zajíc průměr (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 450 kJ
Bílkoviny: 23 g SAFA: 0.9 g
Tuky: 2 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.14 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u zajíce je obecně velmi nízký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky.

Náhrada

Pokud si vyberete libový kousek, můžete zajíce občas konzumovat. Můžete ho nahradit běžnějšími libovými druhy masa, jako jsou kuřecí prsa, vepřová panenka, pečeně nebo hovězí zadní.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři