Sledujte nás:

Kategorie potravin

Klobása grilovací
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 820 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 5.5 g
Tuky: 17 g Cukry: 0.1 g
Sacharidy: 2 g Vláknina: 0 g
Sůl: 2.6 g

Jedná se o výrobek nejčastěji z vepřového masa. Grilovací klobása neobsahuje dusitany a hodí se tak ke grilování (z dusitanů vznikají při vyšší teplotě karcinogenní látky). Podíl masa a obsah tuku se může lišit u jednotlivých výrobků. Obecně je však v těchto výrobcích nižší obsah tuku než ve většině ostatních klobásách, jedná se však také o tuk s nevhodným složením mastných kyselin. Výrobek obsahuje velké množství soli a řadu přídatných látek. Energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká. Z těchto důvodů bílou klobásu do jídelníčku zařazujte pouze ve výjimečných situacích.

Náhrada

Vybírejte masné výrobky s vysokým podílem kvalitního masa a nízkým obsahem tuku, nejvhodnější je kvalitní kuřecí, krůtí či libová vepřová šunka.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Aktuality

Naši partneři